הליך ברית המילה הוא הפרוצדורה הניתוחית העתיקה והנפוצה בעולם. מוסלמים ויהודים רבים מסביב לעולם מבצעים אותה במשך דורות רבים כמצווה קדושה, ומעניקים לה משמעות של שייכות דתית ולאומית וכריתת ברית עם האל. גם אנשים שאינם דתיים מבצעים את ניתוח המילה מסיבות שונות, כמו למשל סיבות חברתיות או בריאותיות. בישראל, קרוב ל-100% מהתינוקות הזכרים, עוברים ברית מילה בתחילת חייהם.
ניתוח כזה שנעשה בתינוק כה קטן בטקס דתי רב משתתפים ולא בשל צורך רפואי בבית חולים סטרילי, מהווה סלע מחלוקת בין אלה שמאמינים בו לבין אלה שנחרדים מקיומו. ניתן להבין את המחלוקת הדתית-חברתית-מוסרית שיש סביב ההליך, אולם רצוי להבין מעבר לפולמוס הזה את הזווית הרפואית והמדעית של העניין: איך מתבצע הליך המילה מבחינה טכנית? אלו סיכונים יש בו ומהי שכיחותם? האם ישנם יתרונות בריאותיים לתינוק הנימול כתוצאה מברית המילה?
ראשית כל אקדים ואומר, שברית המילה נחשבת פרוצדורה בטוחה ופשוטה למדי מבחינה רפואית, והסיכונים שבה נחשבים נדירים. בישראל, פחות מתינוק אחד לכל 1000 נימולים, מגיע לבית החולים עקב סיבוך בברית המילה. האקדמיה האמריקאית לרופאי ילדים (AAP), פרסמה נייר עמדה בשנת 2012, שקובע שהיתרונות הבריאותיים של מילת תינוקות, עולים בערכם על הסיכונים האפשריים. המוהלים שמבצעים את הברית עוברים הכשרה והסמכה לכך, וניתן לבצע את הברית גם על ידי מוהל-כירורג.
כיצד מתבצע הליך המילה?
באופן טבעי, פין התינוק מכוסה בעורלה- החלק העליון של העור האלסטי, שנמשך משק האשכים עד מעל לעטרה. בנוסף לעורלה, ישנה שכבת עור נוספת שמפרידה בין העורלה לעטרה, ואצל ילודים היא דבוקה לעטרה באופן חלקי. לרוב המוהל מפריד בין שכבת העור הזו לבין העטרה באמצעות "מפריד" מתכתי, לשם הקלה על השלבים הבאים של ההליך. שלב זה נקרא "הפרדה", והוא שלב טכני בלבד. לאחר ביצוע ההפרדה, המוהל תופס את עור העורלה ומושך אותו מעל לעטרה, ואז מכניס אותו לתוך מגן בעל פתח צר. בכך מבודד המוהל את העורלה המיועדת לחיתוך מהפין והעטרה, ומגן עליהם מפני תאונת חיתוך.
ניתוח המילה עצמו מורכב משלושה שלבים עיקריים:
- מילה: שלב חיתוך העורלה באמצעות סכין המילה.
- פריעה: חשיפת העטרה על ידי הפשלת הקרום שבין העטרה לעורלה.
- מציצה: שלב שמטרתו שחרור קרישים בכלי הדם של הפין ומניעת נמק, במהלכו מוצץ המוהל את הפצע עד שיוצא ממנו דם.
ניתוח המילה- מהם הסיכונים האפשריים?
הליך הברית ניצב במרכזם של מחקרים רבים שמנסים להבין את הסיכונים והתועלות שיש בביצוע הניתוח. שיעור הסיבוכים בניתוחי מילה ביילודים נמוך ביותר, ומסתכם בפחות מ-1.5% מסך כל הניתוחים, אולם שיעור הסיבוכים עולה כאשר מבצעים את ההליך בילדים או בבוגרים, גם אם הניתוח מתבצע על ידי רופא.
סיבוכים אפשריים להליך המילה הם:
- דימום יתר
- המטומה
- זיהומים
- פגיעה בפין
- תסביב הפין
- עורלה עודפת
- היצרות פתח השופכה
- עקמת הפין
חשוב לדעת! אין לבצע ברית מילה לתינוק המצוי בפגייה, או לתינוק שיש לו בעיות בקרישיות הדם. במידה והתינוק במשקל נמוך, חלה בצהבת או במחלה המלווה בחום, יש לדחות את קיום הברית ובכל מקרה להתייעץ עם רופא.
הורים רבים חוששים מהשפעת המילה על יחסי המין של בנם או על הפוריות שלו, ולכן אדגיש ואומר: לפי הידוע לנו כיום, אין למילה השפעה על מידת ההנאה מקיום יחסי מין או השפעה על הפוריות העתידית של הנימול.
ניתוח המילה- מהם היתרונות הבריאותיים?
לברית המילה יתרונות בריאותיים ברורים רבים, הן לנימול עצמו והן לבנות זוגו בעתיד. ישנם אנשים רבים שבוחרים למול את ילדיהם רק בשל סיבות אלה, ואף מתקיימות "מילות מנע" בארצות באפריקה כדי למנוע הדבקה במחלות מין.
יתרונותיה הרפואיים של ברית המילה הם:
- הפחתת הסיכון של הנימול לזיהום בנגיף ה-HIV (איידס), בנגיפי HPV וב-2-HSV- קיימות הוכחות מדעיות לכך שניתוח המילה מקטין את הסיכון של גברים הטרו-סקסואליים להידבק בנגיף האיידס מאישה שנושאת את הנגיף, וכן את הסיכון לחלות במחלות מין שמועברות במגע מיני. עם זאת יש לדעת שקיום יחסי מין בטוחים מהווה את הדרך העיקרית להפחתת הסיכון להידבק.
- הפחתת הסיכון של הנימול לדלקות וזיהומים בדרכי השתן- קיימת שכיחות גבוהה יותר לדלקות וזיהומים אלו בקרב זכרים לא נימולים, והם עלולים להוביל לבעיות בכליות בגילאים מאוחרים יותר.
- הפחתת הסיכון של הנימול לחלות בסרטן הפין- למרות שסרטן הפין אינו נפוץ, הוא שכיח יותר בקרב גברים לא נימולים.
- הפחתת הסיכון של בת זוגו של נימול לחלות בסרטן צוואר הרחם
- שמירה קלה יותר על הגיינת הפין בשל אי צבירת חיידקים ונגיפים מתחת לקפל העורלה.
קראו עוד על טקס ברית המילה
הגלישה באתר, השימוש במידע המופיע בו או ההסתמכות בחומר המופיע בו יהיה על אחריותו הבלעדית והאישית של הגולש/ת.
המידע שמופיע באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, בדיקה רפואית או חוות דעת רפואית על-ידי רופא/ה –ולכן חובה לפנות לייעוץ רפואי מקצועי מוסמך לפני כל החלטה או בדיקה רפואית אותה נדרשים לעשות
כל הזכויות שמורות לאתר https://eparty.co.il ©