הקונדום

רובנו התוודענו לראשונה לקונדומים לפני שנים רבות, במסגרת שיעורי חינוך מיני בבית הספר. עם זאת מדובר באחד מאמצעי המניעה הוותיקים ביותר אשר חווה גלגולים רבים למדי לאורך השנים. בנוסף, השוק היום מוצף במגוון רחב של סוגי קונדומים וחברות שונות עובדות כל העת על פיתוחים נוספים בתחום.

אז אם הידיעה שמדובר באמצעי חשוב למניעת מחלות מין והריונות לא מתוכננים לא מספיקה לכם ואתם סקרנים לגלות עוד עובדות לגבי סוגי הקונדומים שהיו בשימוש בעבר, אלו שעומדים לרשותנו כיום וההפתעות הרבות הצפויות לנו בהמשך, הכתבה הבאה היא בדיוק עבורכם.

מאיפה הגיעו הקונדומים?

את העדויות הראשונות לשימוש בקונדומים ניתן למצוא לפני במצריים העתיקה, שם, לפני כ-2000 שנה נהגו הגברים לכרוך גליל בד צבעוני סביב איבר המין בכדי למנוע העברה של מחלות מין בעת קיום יחסי מין. עם זאת, הקונדומים האלו, באופן לא מפתיע, לא היו יעילים במיוחד בהשגת המטרה שלשמה הם נוצרו.

הקונדומים הראשונים הידועים ביעילות מתוארכים לתקופה מאוחרת יותר והיו בשימוש אצל הרומאים. הרומאים נהגו להשתמש באיברים מבעלי חיים כקונדום: בעור שלהם, בשלפוחיות שתן ובמעי של עזים. הקונדומים האלו השתמרו עד היום וניתן למצוא אותם באתרים ארכיאולוגים שונים ברחבי האימפריה הרומית.

במאה ה-16 חזרו האיטלקים להשתמש בבד טבול בתמיסות שונות כדי למנוע הידבקות במחלת העגבת וגם קזנובה היה משתמש אדוק בקונדומים שכאלו. עד המאה ה- 18 חזרו ההמונים באירופה ובארצות הברית להשתמש במעיים ושלפוחיות שתן של בעלי חיים שונים.

במאה ה-19 חלה תפנית כאשר פותחה טכנולוגיה ליצור קונדומים משרף של עץ הגומי אך התפנית האמיתי הגיעה במאה ה-20, עם המעבר ללטקס נוזלי לייצור קונדומים, החומר שנמצא בשימוש עד ימינו.

קונדום

איזה סוגים של קונדומים קיימים כיום?

ניתן לחלק את הקונדומים שנמצאים בשימוש כיום לשני סוגים עיקריים, קונדומים לנשים וקונדומים לגברים. רובנו מכירים את הקונדום בגרסה הגברית שלו, זו אשר מולבשת באופן חיצוני על איבר המין הזכרי. קונדומים לנשים הן המצאה חדשה יותר ואינה נמצאת בשימוש נרחב כמו הקונדום הגברי. מדובר בקונדום שהומצא בשנות ב-90 על ידי רופא דני ולמעשה מוחדר לנרתיק לפני קיום יחסי מין.

בנוסף קיימים קונדומים מיוחדים אשר תוכננו לענות על מטרות שונות מעבר למניעה של מחלות מין והריונות לא רצויים. כך למשל קיימים קונדומים אשר נועדו לאסוף דגימות זרע לצורך עריכת בדיקות שונות או קונדומים אשר נועדו לספק הגנה מפני אונס.

באשר לחומר ממנו עשויים הקונדומים, כאמור, מרבית הקונדומים עשויים לטקס אך קיימות גרסאות מותאמות לאנשים אלרגיים ללטקס, אנשים טבעונים ועוד.. כמו כן, קונדומים באים במגוון צבעים, טקסטורות וגדלים כך שכל אחד יכול למצוא סוג שמתאים לו ולהעדפותיו האישיות.

מה צפוי לנו בהמשך הדרך

הקונדומים לא חסינים לשינויים החברתיים והטכנולוגים אשר חלים בעולם וצפויים לעבור עוד תהפוכות רבות בהמשך הדרך. חברות שונות עובדות כל העת על פיתוחים טכנולוגים שונים כדי לייצר את הקונדום המושלם, והלכי רוח משתנים גורמים לשינויים ברצונות של הלקוחות השונים.

כך למשל בעבר מרבית הקונדומים נרכשו על ידי גברים אך בשנים האחרונות יותר ויותר נשים רוצות לקחת חלק פעיל בלהגן על עצמם בעת מגע מיני ורוכשות קונדומים בעצמן. בהתאם לכך קמו יצרניות קונדומים חדשות אשר נותנות מענה מדויק יותר לצרכים של נשים אלו.

בנוסף, חברות אחרות מתמקדות בפן הטכנולוגי ועובדות על פיתוחים שונים כמו פיתוח של קונדומים שמכילים חומרים אשר מסייעים בביצועים המיניים או קונדומים מיוחדים בפחית שניתן לרסס על איבר המין בעת הצורך.

אם כן, קונדומים הם מוצר עם היסטוריה עשירה ומרתקת, הווה מגוון ורבגוני ועתיד מרתק לא פחות וכיוון שמדובר במוצר חשוב שיכול להציל חיים, אל תסתפקו בלקרוא עליו והקפידו להשתמש בקונדום בעת כל סוג של מגע מיני.

הבהרה

הגלישה באתר, השימוש במידע המופיע בו או ההסתמכות בחומר המופיע בו יהיה על אחריותו הבלעדית והאישית של הגולש/ת.

המידע שמופיע באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, בדיקה רפואית או חוות דעת רפואית על-ידי רופא/ה –ולכן חובה לפנות לייעוץ רפואי מקצועי מוסמך לפני כל החלטה או בדיקה רפואית אותה נדרשים לעשות

כל הזכויות שמורות לאתר https://eparty.co.il ©

תפריט נגישות