כיצד לבחור התקן תוך רחמי?

אחד מאמצעי המניעה הפופולאריים אצל נשים הוא ההתקן התוך רחמי. מהו התקן תוך רחמי? מה היתרונות שלו על פני אמצעים אחרים למניעת היריון? מה ההבדל בין התקן הורמונאלי ללא הורמונאלי, ושאלת השאלות: כיצד לבחור את ההתקן המתאים ביותר בשבילך? כל המידע בעמוד שלפניכם

הגיוון הרב במוצרי הצריכה בשנים האחרונות לא פסח על תחום אמצעי המניעה לנשים, וגם כאן ניתן למצוא סוגים שונים של גלולות למניעת היריון, סוגים שונים של התקן תוך רחמי, שיטות טבעיות לבחינת הפוריות, ומה לא? בתוך כל אלו, להתקן התוך רחמי יש מקום של כבוד, ולא בכדי. הוא המהימן ביותר, הרציני ביותר, ודורש התעסקות אפסית.

למה כן להתקן?

מהו התקן תוך רחמי?

התקן תוך רחמי הוא התקן שממוקם בחלל הרחם, אשר גורם לרחם להפריש חומרים שמפריעים לתנועת הזרע אל הרחם, וכתוצאה מכך מונעים אפשרות של הפריה. הוא לא פוגע בפוריות, יעיל לטווח ארוך (ניתן להיעזר בו עד חמש שנים), וניתן להוציאו כאשר בוחרים זאת (לא באופן עצמאי, אלא באמצעות רופא).

מה היתרונות של התקן על פני אמצעים נוספים למניעת היריון?

היתרון הגדול שמביא עימו ההתקן התוך רחמי הוא שקט. לא צריך לזכור ליטול אותו כמו גלולה, אלא יותר בשיטת "שגר ושכח". לאחר ביקור אצל הרופא והתקנתו, לא צריך לעשות יותר דבר לגביו, עד שמחליטים להוציא אותו. הוא בטוח ברמה הגבוהה ביותר (עד 98%-99% אחוז), וזה בהחלט יתרון משמעותי.

כיצד לבחור התקן תוך רחמי?

מה ההבדל בין התקן הורמונאלי להתקן לא הורמונאלי?

ההתקן ההורמונאלי מפריש הורמונים אשר מונעים היריון, בעיקר באמצעות מניעת כניסת זרעונים לצוואר הרחם. ההתקן הלא הורמונאלי מונע הפריה באמצעות פגיעה ביכולת ההפריה של הזרעים.

מבחינת ההבדלים ביניהם, יש נשים שעבורן ההתקן ההורמונאלי מכיל כמות גדולה מדי של הורמונים אשר לא תורמים לאיזון הכללי של הגוף והנפש, ומצד שני, יש נשים הטוענות כי דווקא ההתקן ההורמונאלי עזר להן להתייצב ולהתאזן מבחינה הורמונאלית. חשוב לציין כי שני ההתקנים עשויים להשפיע על אורך המחזור אצל האישה. לדוגמא, אצל אישה שבדרך כלל הוסת נמשכת 3 ימים, יכולה לקבל 6 ימי וסת לאחר ההתקן, וההיפך. הדבר משתנה מאישה לאישה.

אז איך בוחרים?

שאלת השאלות. התשובה המתבקשת היא שנשים אשר רגישות למינונים הורמונאליים גבוהים, ככל הנראה יתאים להן יותר ההתקן הלא הורמונאלי, אך אין הדבר ודאי ב-100%. אישה מסוימת יכולה להיות רגישה לתוספים הורמונאליים, אך למצוא כי ההתקן ההורמונאלי מתאים לה יותר מההתקן הלא הורמונאלי. באופן כללי, לנשים עם וסת קצרה אשר לא סובלות מתופעות לוואי, ההתקן הלא הורמונאלי יכול להתאים. זה יגרום לווסת להיות קצת יותר ארוכה, ככל הנראה.

לנשים הסובלות מווסת חזקה ובעלת תופעות לוואי, בדרך כלל מומלץ ההתקן ההורמונאלי, אשר מסייע להפחית את הדימום של הווסת ולהפחית את תופעות הלוואי, אולם כאמור לא מדובר במדע מדויק. הדרך הטובה ביותר לבחור את סוג ההתקן המתאים לך היא באמצעות היוועצות עם איש מקצוע, גניקולוג, אשר יכול להתאים עבורך את ההתקן המתאים לך, באמצעות הפרופיל ההורמונאלי שלך ובאמצעות נתונים נוספים.

 

עוד על התקנים, באתר iud.co.il

הבהרה

הגלישה באתר, השימוש במידע המופיע בו או ההסתמכות בחומר המופיע בו יהיה על אחריותו הבלעדית והאישית של הגולש/ת.

המידע שמופיע באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, בדיקה רפואית או חוות דעת רפואית על-ידי רופא/ה –ולכן חובה לפנות לייעוץ רפואי מקצועי מוסמך לפני כל החלטה או בדיקה רפואית אותה נדרשים לעשות

כל הזכויות שמורות לאתר https://eparty.co.il ©

תפריט נגישות