כל מה שרציתם לדעת על מפיג'ין

בעת כניסה להיריון לא רצוי, ישנה אפשרות כאשר מדובר בשבועות המוקדמים של ההיריון (עד שבוע תשיעי של ההיריון), לבצע הפלה באמצעות נטילת כסורים מסוימים, אחד מהם הוא כדור אשר נקרא מפיג'ין. ניתן ליטול את הכדור רק לאחר פגישה ובדיקה של רופא נשים, ובאמצעות מרשם אשר ניתן מרופא הנשים. על הכדור, מה קורה לאחר שנוטלים אותו, מה תופעות הלוואי וכל מה שחשוב לדעת על מפיג'ין, בעמוד שלפניכן.

מפ'יגין – איך זה התחיל?

בשנות ה-80 הכדור נוסה באירופה, וזכה לאחוזי הצלחה גבוהים מאוד, ובשנות ה-90 נוסה הכדור בארצות הברית, ונחל הצלחה של 92%, כאשר לנשים אשר היו עד השבוע השביעי של ההיריון, היו אחוזי הצלחה גבוהים יותר). לאחר מכן הכדור עבר אישור של ארגון ה-FDA ומשם אושר ברוב מדינות העולם המערביות.

על ההליך,

איך זה הולך?

מפיג'ין הינו כדור אשר נוטלים באמצעות בליעה בפה, בקיבה מלאה. את הכדור נוטלים כאמור לאחר שרופא אישר שאת בהריון ורק בבית חולים פרטי או ציבורי שקיבל את אישור משרד הבריאות לכך, ולאחר אישר הוועדה להפסקת הריון.

מה עושה המפיג'ין?

פעולת המפיג'ין גורמת לחסימה של הורמון ההיריון, פרוגסטרון, אשר בלעדיו ההיריון אינו יכול להמשיך להתקיים.

כל מה שרציתם לדעת על מפיג'ין

מה קורה לאחר נטילת הכדור?

קודם כל חשוב לציין שיש ליטול שלושה כדורים שלמים יחדיו, בפעם אחת. לאחר מכן, כחלק מתהליך ההפלה, יש ליטול כדור אשר נקרא ציטוטק. כמובן שגם כדור זה ניתן לאחר בדיקה ובמרשם רופא, והינו חלק מתהליך ההפלה בכדורים. כדור זה ניתן בדרך כלל לאחר כ-72 שעות מנטילת המפיג'ין.

חשוב לדעת כי תופעות הלוואי האפשריות לאחר נטילת הציטוטק כוללות עייפות, התכווצויות בבטן התחתונה, בחילות ודימום. בכל מקרה שהינך מרגישה כי תופעות הלוואי הן יתר על המידה, או שאינך בטוחה, עלייך ליצור קשר עם רופא באופן מיידי ולהתייעץ עימו.

באילו מקרים אפשר ליטול מפיג'ין?

ניתן ליטול את התרופה אך ורק לאחר ביקור ובדיקה אצל רופא נשים, ולאחר קבלת מרשם לרכישת תרופא זו מרופא נשים בלבד. ניתן ליטול את התרופה גם אם עברת הפלה בעבר, או השתמשת בהתקן תוך רחמי, וגם אם ילדת בעבר, לידה רגילה או קיסרית.

באילו מקרים לא ניתן ליטול מפיג'ין?

חשוב להבין שהמפיג'ין מכיל חומרים אשר מפסיקים את פעולתו של הורמון ההיריון, ולכן לא ניתן ליטול את כדור זה, במידה ונטלת תרופות ממשפחת הסטרואידים. אם את נוטלת תרופות נגד קרישת דם, גם כן לא תוכלי להשתמש בכדור זה, וכמובן שיש לעדכן את הרופא אשר בודק אותך במסגרת זו, בכל הנתונים הרפואיים הנוגעים אלייך, כגון אלרגיות, כדורים קבועים שהינך נוטלת, ומחלות אשר סבלת מהן בעבר או הינך סובלת מהן בהווה.

את הכדור ניתן ליטול רק לאחר בדיקת אולטרסאונד אשר מוודאת כי העובר מתפתח בתוך הרחם. כאשר מדובר בהיריון חוץ רחמי, לא ניתן להשתמש בכדור זה כפיתרון להפלת העובר.

הכנה לתהליך

מומלץ להתכונן ולפנות זמן לתהליך, ולקחת בחשבון כי בימים שלאחר נטילת כדורי המפיג'ין ולאחר כדור הציטוטק, יש סיכוי שתחושי לא טוב, נפילת ההורמונים יכולה להשפיע עלייך גם בהיבט הנפשי, מומלץ לא להמשיך את ההתנהלות של החיים כרגיל, ולאפשר לתהליך הזה להתרחש באופן מלא. כמו כן, לאחר סיום התהליך חשוב לשוב לרופא הנשים ולוודא כי ההפלה בוצעה כראוי.

בהצלחה!

הבהרה

הגלישה באתר, השימוש במידע המופיע בו או ההסתמכות בחומר המופיע בו יהיה על אחריותו הבלעדית והאישית של הגולש/ת.

המידע שמופיע באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, בדיקה רפואית או חוות דעת רפואית על-ידי רופא/ה –ולכן חובה לפנות לייעוץ רפואי מקצועי מוסמך לפני כל החלטה או בדיקה רפואית אותה נדרשים לעשות

כל הזכויות שמורות לאתר https://eparty.co.il ©

תפריט נגישות